logo
Raadhuisplein 58A | 2922 AH | Krimpen Aan Den Ijssel T: 0180-511755 | E: info@gebrdeblock.nl

Nederland gaat dit jaar voor klassiek kerstmenu

Geplaatst op 6 December 2019 om 14:35 door Simone Tuinenburg

3404 keer gelezen

Albert Heijn presenteert dé 21 favoriete kerstgerechten
• Onderzoek naar trends, zoek- en koopgedrag laat zien wat Nederland het liefst eet met kerst.
• Nederland wil dit jaar klassieke gerechten of klassieke gerechten met een moderne twist.
• Tijdens kerst ligt op zes miljoen borden een gerecht dat is gemaakt met inspiratie of ingrediënten van Albert Heijn.
• Albert Heijn presenteert 21 favoriete kerstgerechten; klassiek & met twist. Voor ieder kookniveau en voor ieder budget.

Dit jaar kiest Nederland voor klassieke kerstgerechten. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar trends, zoek- en koopgedrag rondom de decemberperiode om uit te vinden wat Nederland het allerliefst eet met kerst. Op basis hiervan selecteerde Albert Heijn de 21 favoriete kerstgerechten van Nederland, zowel in de klassieke uitvoering als met een moderne twist. Ruim de helft van de Nederlanders geeft kerstgerechten namelijk graag een eigen twist en zet moderne varianten van klassieke kerstgerechten op tafel door bijvoorbeeld te kiezen voor een vegetarisch alternatief.

Tijdens het kerstdiner ligt op zes miljoen borden een gerecht dat is gemaakt met inspiratie of ingrediënten van Albert Heijn. De supermarkt weet als geen ander wat Nederland het liefst eet met kerst en creëerde, op basis van uitgebreid onderzoek, een menukaart met daarop de 21 favoriete kerstgerechten van Nederland. Voor ieder kookniveau en voor ieder budget. Om het Nederland daarbij zo makkelijk mogelijk te maken, deelt Albert Heijn dit jaar alle gerechten en receptinspiratie in de kerst-Allerhande, via gerechtkaartjes en een kerst-assortimentsgids in de winkels en in de Albert Heijn app. Topfavorieten bij het voorgerecht zijn onder andere de garnalencocktail, rundercarpaccio, of gerookte zalm – bij het hoofdgerecht kalkoen, beef wellington, rollade of gourmet – en als toetje de meringue, ijstaart, crème brûlee, of tiramisu.

Joyce Bierman, Director Brand Experience bij Albert Heijn: “Kerst is dé periode die draait om samen zijn met vrienden en familie, lekker eten en drinken en je huis versieren. Toch is het ieder jaar voor velen ook een behoorlijke uitdaging en vrij hectisch omdat de lat hoger ligt dan normaal. Met eerste, tweede, en in sommige gevallen zelfs een derde kerstdag wil iedereen keer op keer het beste van zichzelf laten zien en een feestelijke kerstmaaltijd op tafel zetten. Daarom hebben we kerstgerechten op verschillende kookniveaus en voor ieders portemonnee. We zijn er voor het ultieme gemak, maar ook voor iedereen die zelf lekker uitgebreid kookt, en alles daartussenin. Met kerst gaan we voor klassiek, eventueel met een moderne twist en pakken we flink uit met theater op tafel. Ook vinden we het steeds belangrijker dat er geen eten wordt weggegooid. Dus vanaf 2e kerstdag gaat men op zoek naar tips en tricks wat je allemaal kunt doen met de ‘leftovers’.”

Nederlander houdt van klassieke gerechten en tradities
Uit onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door PanelWizard* blijkt dat we het liefst gaan voor ultieme kerstklassiekers. Voor ruim de helft van Nederlanders draait het om klassieke gerechten en tradities (56%). Zes op de tien geven aan nooit uitgekeken te raken op klassieke kerstgerechten (62%). Sterker nog, we hopen dat ook dit jaar diezelfde traditionele kerstgerechten weer op het menu staan (51%). Kerst draait voor ruim de helft van Nederlanders om klassieke gerechten en tradities (56%). Ruim de helft bereidt traditionele recepten die de familie keer op keer met kerst op tafel zet (57%). Dat Nederlanders die kerst vieren ook houden van een twist, blijkt uit het feit dat meer dan zes op de tien het leuk vinden om klassieke kerstgerechten zelf een beetje aan te passen (62%). Ruim de helft experimenteert er vrolijk op los in de keuken en zet moderne varianten van klassieke kerstgerechten op tafel (53%).

Feiten en cijfers: kerst bij Albert HeijnAlbert Heijn helpt klanten dit jaar zelf makkelijk een persoonlijk kerstmenu samen te stellen voor ieder kookniveau en iedere portemonnee en is kookhulp via diverse kanalen: Via Allerhande is Albert Heijn tijdens de feestdagen de grootste kookhulp en bron van inspiratie van Nederland. Via de kerstgerechtkaartjes die gratis verkrijgbaar zijn in de winkels van Albert Heijn krijgen klanten informatie hoe het gerecht zelf te maken, met een verspakket makkelijk te bereiden of kant en-klaar aan te schaffen. De extra dikke feestspecial van 227 pagina’s is dit jaar opgebouwd als hét kerstkookboek. In dit bewaarexemplaar staan voor-, hoofd-, bij- en nagerechten zodat je zelf je ultieme kerstmenu kunt samenstellen.

Reageren