logo
Raadhuisplein 58A | 2922 AH | Krimpen Aan Den Ijssel T: 0180-511755 | E: info@gebrdeblock.nl

Albert Heijn viert veertig jaar franchise

Geplaatst op 16 June 2021 om 11:45 door Simone Tuinenburg

2274 keer gelezen

Veertig jaar geleden opende de eerste franchisewinkel van Albert Heijn. Op 11 juni 1981 ging Abel Banus van start met zijn Albert Heijn in het Groningse Appingedam. Inmiddels heeft zijn zoon, Erik Banus, de winkel overgenomen en er nog eens twee aan toegevoegd. Albert Heijn telt nu 267 franchisewinkels - zo’n 30% van het totale aantal winkels - van 190 ondernemers.

Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn: “We zijn trots op en dankbaar voor de samenwerking met onze ondernemers. Ik geloof in een actieve wisselwerking tussen lokaal ondernemerschap en een sterke landelijke formule. Met de ondernemers, die vaak al generaties lang bij ons zijn, richten we ons op samen groeien door elkaar continu te versterken. Dat heeft ons de afgelopen veertig jaar veel gebracht. Ik verheug me dan ook op de volgende veertig jaar.”

Daniel Luitjens, Voorzitter Vereniging Albert Heijn Franchise (VAHFR): “Ik ben opgegroeid in een ondernemersfamilie en run al meer dan twintig jaar verschillende franchiseformules waaronder de Albert Heijn-winkel in Axel. Ondernemen is een prachtig vak dat zich steeds blijft ontwikkelen en ik weet zeker dat we ook de komende jaren mooie stappen vooruit blijven zetten. Een groot woord van dank – en natuurlijk felicitaties - aan iedereen die de afgelopen veertig jaar heeft bijgedragen aan Albert Heijn Franchise.”

Reageren