Bekijk
Raadhuisplein 58A | 2922 AH | Krimpen Aan Den Ijssel T: 0180-511755 | E: info@gebrdeblock.nl
Laatste nieuws
Meer blogsSchapruimte voor jonge boeren
Geplaatst op 15 February 2019 om 09:59 door Jimmy Middendorp
4008 keer gelezen
Met het initiatief ‘Jonge boer over de vloer’ biedt Albert Heijn vanaf vandaag een podium aan producten van jonge Nederlandse boeren. Vier geselecteerde jonge boeren krijgen een maand lang schapruimte in vier lokale Albert Heijn-winkels rondom hun boerderij.
De vier jonge boeren kenmerken zich door hun passie voor hun vak en trots op hun product en de zorg die ze dragen voor natuur en dier. Het boer-zijn zit in hun bloed, waar hun (groot)ouders zijn gestart, staan zij nu klaar om hun eigen koers te bepalen aan hoe zij boer willen zijn.
Koeienboer & kaasmaker Siebe (24) uit Erp, Noord-Brabant, die onder zijn merk ‘Siebe’s kaas’ kazen verkoopt met melk van eigen koeien. Zuivelmaker Dirk (26) uit Raamsdonkveer, Noord-Brabant, die in zijn zuivelboerderij ‘De Ambachtshoeve’ verse zuivelproducten als yoghurt en melk van hoge kwaliteit maakt. Groenteteler Krispijn (35) uit Ens, Flevoland, die een grote verscheidenheid aan biologische groenten teelt waaronder wilde bieten en regenboogpenen. Aardappeltelers & broers Joris (23) en Geerd (25) uit Lage Zwaluwe, Noord-Brabant, die hun oogst van Hollandse zoete aardappelen verkopen onder hun merk ‘de Zoete Pieper’.
Vier weken lokaal testen in vier winkels = 16 winkels
Het concept komt uit de koker van de Albert Heijn Food Rebels. Zij kwamen eerder met concepten als het Startup-schap, de Maaltijdmuur en recent nog met de Verspillingskeuken. Concepten bedenken en deze vervolgens snel testen op de winkelvloer is wat zij doen. Met de pilot ‘jonge boer over de vloer’ willen ze een podium geven aan deze jonge ambitieuze boeren om in lokale Albert Heijn winkels te testen. De producten worden verkocht in het reguliere schap waar het product zich normaal ook zou bevinden, dus kaas in het kaasschap, zuivel in het zuivelschap en groenten en aardappels in het groenteschap.
Verkooppunten
Siebe’s kazen worden verkocht in Albert Heijn-winkels in Erp, Gemert, Veghel, Heeze en Uden. De zuivelproducten van Dirk zijn te vinden in Albert Heijn-winkels in Oosterhout, Made, Tilburg en Waalwijk. De biologische groenten van Krispijn bij Albert Heijn in Urk, Kampen, Genemuiden en Zwolle. De Hollandse zoete aardappelen van Joris & Geerd worden verkocht bij Albert Heijn-winkels in Breda (2x), Zevenbergen en Made.
De vier jonge boeren kenmerken zich door hun passie voor hun vak en trots op hun product en de zorg die ze dragen voor natuur en dier. Het boer-zijn zit in hun bloed, waar hun (groot)ouders zijn gestart, staan zij nu klaar om hun eigen koers te bepalen aan hoe zij boer willen zijn.
Koeienboer & kaasmaker Siebe (24) uit Erp, Noord-Brabant, die onder zijn merk ‘Siebe’s kaas’ kazen verkoopt met melk van eigen koeien. Zuivelmaker Dirk (26) uit Raamsdonkveer, Noord-Brabant, die in zijn zuivelboerderij ‘De Ambachtshoeve’ verse zuivelproducten als yoghurt en melk van hoge kwaliteit maakt. Groenteteler Krispijn (35) uit Ens, Flevoland, die een grote verscheidenheid aan biologische groenten teelt waaronder wilde bieten en regenboogpenen. Aardappeltelers & broers Joris (23) en Geerd (25) uit Lage Zwaluwe, Noord-Brabant, die hun oogst van Hollandse zoete aardappelen verkopen onder hun merk ‘de Zoete Pieper’.
Vier weken lokaal testen in vier winkels = 16 winkels
Het concept komt uit de koker van de Albert Heijn Food Rebels. Zij kwamen eerder met concepten als het Startup-schap, de Maaltijdmuur en recent nog met de Verspillingskeuken. Concepten bedenken en deze vervolgens snel testen op de winkelvloer is wat zij doen. Met de pilot ‘jonge boer over de vloer’ willen ze een podium geven aan deze jonge ambitieuze boeren om in lokale Albert Heijn winkels te testen. De producten worden verkocht in het reguliere schap waar het product zich normaal ook zou bevinden, dus kaas in het kaasschap, zuivel in het zuivelschap en groenten en aardappels in het groenteschap.
Verkooppunten
Siebe’s kazen worden verkocht in Albert Heijn-winkels in Erp, Gemert, Veghel, Heeze en Uden. De zuivelproducten van Dirk zijn te vinden in Albert Heijn-winkels in Oosterhout, Made, Tilburg en Waalwijk. De biologische groenten van Krispijn bij Albert Heijn in Urk, Kampen, Genemuiden en Zwolle. De Hollandse zoete aardappelen van Joris & Geerd worden verkocht bij Albert Heijn-winkels in Breda (2x), Zevenbergen en Made.
Reageren
Andere blog berichten
- Consumenten vinden Albert Heijn opnieuw meest duurzame supermarkt14 April 2022 om 15:49
- Consumenten vinden Albert Heijn opnieuw meest duurzame supermarkt14 April 2022 om 15:48
- Albert Heijn zet standaard op plantaardige voeding14 March 2022 om 10:55
- Albert Heijn start met volgende stap van geleidelijke invoering Nutri-Score 4 January 2022 om 14:42
- Zoete aardappelen uit Nederland bij Albert Heijn 1 December 2021 om 16:05
- Sponsoractie Voetbalpassie van Albert Heijn en KNVB levert 1,6 miljoen euro op voor amateurclubs in Nederland13 October 2021 om 18:40
- AH-gehakt van bakje naar zakje: jaarlijks 500.000 kilo minder plastic21 September 2021 om 11:05
- Nieuwe houdbare plantaardige zuivelalternatieven bij Albert Heijn 9 August 2021 om 16:58
- Nieuwe houdbare plantaardige zuivelalternatieven bij Albert Heijn 9 August 2021 om 16:58
- Albert Heijn introduceert digitale kassabon 3 August 2021 om 13:25